А ХОЧЕШ ТИ ФОТО ВЕСЬ ЧАС СПОГЛЯДАТИ?

Саме за такою темою освітньої ситуації 15.12.2021р. у «Дзвіночку» закінчилась Методична панорама відкритого перегляду дослідницької діяльності з дошкільниками за напрямами альтернативної  програми (Engineering (інжиніринг):  «STREAM-освіта, або Стежинки у Всесвіт».

 

Малюки з середньої групи «Чомусики» разом зі своєю вихователькою Олесею Забутною міркували над тим, як? і де краще? зберігати улюблені фотокартки? Щоб  улюблені фото, за бажанням, зручно було споглядати і мамі з татом, і бабусі з дідусем, молодшим чи старшим братикам з сестричками або друзям.

Маленькі «Чомусики» захоплено розглядали фабричні рамки, виготовлені з різних матеріалів; міркували над тим, яка б рамка могла підійти для їхнього фото і що варто врахувати (розмір) при виборі рамки, перевіряли це за допомогою простих досліджень. Повернулись до, раніше виготовлених, паспарту для фото, підбрали за розміром до своїх фото, самостійно декорували рамки з фото. Але раптом виявили проблему: виготовлені рамки не стійкі, вони не стоять на столі…. А далі – було найцікавіше: діти з картону, з цеглинок лего виготовляли підставки для рамок з любленим фото, перевіряли на стійкість, робили висновки, яка підставка буде найзручнішою і найстійкішою. Як же малята раділи і дивувались, коли знайшли правильне рішення: одна й та сама заготовка з картону буває стійкою і зовсім нестійкою. І все це залежить лише від того, яким способом, якою стороною підставку прикріпити до рамки. Наприкінці малята насолоджувались відмінним результатом своє праці і з нетерпінням чекали батьків, щоб не лише показати свої неперевершені рамки з улюбленим фото, а і розповісти мамі з татом, як це швидко і самостійно зробити вдома.

 

Більше фото тут:

Write a comment

Comments: 0

СТАТИСТИКА:

5 БЕРЕЗНЯ 2024 РОКУ НАШОМУ САЙТУ ВИПОВНИЛОСЬ 11 РОКІВ

АДРЕСИ КОРИСНИХ WEB-САЙТІВ:

ОФІЦІЙНИЙ САЙТ МІСЬКОЇ РАДИ ШОСТКИ

УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ ШОСТКИНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 

СЛУЖБА У СПРАВАХ ДІТЕЙ ШОСТКИНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ