ДЛЯ ЧОГО ЛЮДЯМ ПОТРІБНІ МЕБЛІ?

У «Дзвіночку» - підходить до завершення Методична панорама відкритого перегляду дослідницької діяльності з дошкільниками за напрямами альтернативної програми «STREAM-освіта, або Стежинки у Всесвіт».

14.12.2021р. естафету відкритого перегляду дослідницької діяльності  ( Engineering (інжиніринг): в рамках Методичної панорами продовжила вихователька старшої групи «Сонечко» Катерина Єрьоменко.

Дослідницька діяльність дітей розгорнулась за змістом поетичного твору Лесі Вознюк «Меблі»:

У квартири теплі заселялись меблі.

Залюбки кімнати стали обирати.

Рушив комод в спальню, а диван – в вітальню.

Слідом до світлиці – стіл, сервант, полиці.

А стелаж з книжками – в кабінет до мами.

Шафа черевата – у кімнату тата.

А маленьке ліжко прокрадалось нишком у мою кімнату.

 

Тут я буду спати.

Малята розглядали, обстежували, міркували: які меблі і для яких кімнат потрібні? Чи потрібні меблі людям на природі і які? Що може замінити стільчик на лісовій галявині та біля водойми? А чи однакові стільчики для дітей і дорослих, стільчики для кухні, вітальні, для першокласників у школі? Якими бувають шафи і чим вони відрізняються (шафа на кухні для посуду, шафа у вітальні для одягу, шафа у татовому кабінеті для книг тощо). Переглянули пізнавальне відео про незвичні меблі у світі та поміркували над тим, чи є зручними такі меблі і чи можуть цими меблями користуватися люди у звичних квартирах? Досліджували матеріали, з яких виготовляють меблі, випробували їх на міцність, дійшли висновку, що для ляльок підійдуть меблі, зроблені власними руками з картону, тоненького пластику, сірникових коробок, пластиліну, лего конструкторів та залюбки облаштували меблями кімнати для ляльок…

 

Більше фото тут:

Write a comment

Comments: 0

СТАТИСТИКА:

5 БЕРЕЗНЯ 2024 РОКУ НАШОМУ САЙТУ ВИПОВНИЛОСЬ 11 РОКІВ

АДРЕСИ КОРИСНИХ WEB-САЙТІВ:

ОФІЦІЙНИЙ САЙТ МІСЬКОЇ РАДИ ШОСТКИ

УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ ШОСТКИНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 

СЛУЖБА У СПРАВАХ ДІТЕЙ ШОСТКИНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ