STREAM-ОСВІТА: КОЛИ РЕЧІ ЗВИЧНІ СТАЮТЬ МУЗИЧНИМИ (Technology (технологія)

У "Дзвіночку" продовжується Методична панорама відкритого перегляду дослідницької діяльності з дошкільниками за напрямами альтернативної програми "STREAM - освіта, або Стежинки у Всесвіт".

 15.11.2021р., у середній групі «Добрики» малята разом з вихователькою Валентиною Бороденко досліджували і вивчали дитячі музичні інструменти. Батькам, педагогам і дітям добре відомо, коли інструмент (іграшка) один (одна) а гратися хочуть всі одночасно. Як вийти з такої ситуації? Як бути, коли барабан один, а барабанити неодмінно хочеться всім? Тож саме  за допомогою дослідницько-пошукової роботи малята і відшуковували серед іграшок, різних приладь та обладнання  в груповій кімнаті  ті, які б змогли замінити барабан. Самостійно зробити відкриття, що барабанити можна не лише паличками, а навіть олівцями, використовуючи перевернуті дитячі відерця, пластикові контейнери, картонні коробочки, підставки для олівців, баночки з-під ватних паличок.

Звісно, добре мати дитячі музичні інструменти! Але виготовити їх власноруч – ще цікавіше. Варто тільки поміркувати, перевірити припущення в процесі практичних дій  і знайти матеріал (борошно, манка, рис, горох, квасоля, камінці) для наповнення маракасу, що  найбільш точно відтворював би звук справжнього.

                                                      Більше фото тут

 

 

Write a comment

Comments: 0

СТАТИСТИКА:

5 БЕРЕЗНЯ 2024 РОКУ НАШОМУ САЙТУ ВИПОВНИЛОСЬ 11 РОКІВ

АДРЕСИ КОРИСНИХ WEB-САЙТІВ:

ОФІЦІЙНИЙ САЙТ МІСЬКОЇ РАДИ ШОСТКИ

УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ ШОСТКИНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 

СЛУЖБА У СПРАВАХ ДІТЕЙ ШОСТКИНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ