ВЕБІНАР: ЯК ЗАЦІКАВИТИ ТА ПІДТРИМАТИ ІНТЕРЕС У ДІТЕЙ РАННЬОГО ВІКУ ДО ОСВІТНЬОЇ ДІЯЛЬНОСТІ»

«Маляточко»: як зацікавити та підтримати інтерес у дітей раннього віку до освітньої діяльності»

Спікер вебінару:

НАТАЛІЯ ШАЛДА - вихователь-методист закладу дошкільної освіти №1 «Дзвіночок» м. Шостка Сумської області

Дата проведення: 08.02.2021 р. початок о 18.30

Місце проведення платформа: ZOOM

Про що буде йтися?

Метою програми розвитку дітей пренатального та раннього віку «Маляточко» (науковий керівник професор К. Крутій) є створення оптимальних умов для соціально-особистісного розвитку дітей раннього віку шляхом ефективної взаємодії дітей, педагогів та батьків, а також для забезпечення якості освітнього процесу в групах раннього віку.

Ранній вік має надзвичайно важливе значення для загального розвитку дитини, саме в цей період період закладаються основи загального розвитку кожної дитини. У період раннього дитинства відбувається становлення і розвиток усіх психічних процесів: сприймання, пам’яті, наочно-дієвого мислення, розвитку мовлення, уяви. Малюки набувають перших уявлень про навколишній світ. У розвитку дітей раннього віку вирішальними і значимими соціальні умови його життя, вплив навколишнього середовища, організація життя в сім’ї та в дошкільному закладі, в колі однолітків чи старших за віком дітей.

Головними лініями розвитку та виховання дітей на третьому році життя є: рухова активність, мовлення, самостійність, емоції, розвиток сюжетно-рольової гри. Ігри з дітьми третього року життя передбачають широке використання наочного матеріалу і рухової активності. Зміст ігрових дій, ігор та інших видів діяльності визначається програмним матеріалом, що включає ті уявлення, які дитина не може освоїти самостійно, що забезпечує інтерес дитини до пізнання і перетворення довкілля.

Діяльність дитини на третьому році стає складнішою та різноманітною,. Вона представлена такими видами: предметна, сюжетні ігри, спостереження, розгляд картинок, книг, елементів трудової діяльності, ігри з будівельним матеріалом, початок образотворчої діяльності. Усі ці види діяльності мають значення для інтелектуального розвитку малюка.

Про те, як забезпечити компетентний і професійний педагогічний супровід освітньої діяльності дітей раннього віку в провідних формах діяльності, буде йти мова на вебінарі.

 

Про що Ви дізнаєтеся?

Про створення умов для реалізації освітнього процесу в групі раннього віку.

Про ефективні методи педагогічної взаємодії з дітьми раннього віку.

Про шляхи формування чуттєвого досвіду та розвитку в дітей наочно-дійових способів пізнання предметного світу і світу природи.

Познайомитесь з родзинками педагогічного колективу з організації життєдіяльності дітей раннього віку.

Чого Ви навчитеся?

Мотивувати та підтримувати зацікавленість дітей до участі в провідних видах діяльності.

Зацікавлювати дітей дошкільного віку до пізнавальної і мовленнєвої діяльності за допомогою різноманітних прийомів і стимулів.

Створювати розвивальне середовище в групі для вільного прояву активності, щ розвитку дослідницьких дій і наочно-дійових способів пізнання довкілля.

Що Ви отримаєте?

Презентацію від ведучої із активними посиланнями на досвід роботи колективу.

Кожен учасник вебінару отримає сертифікат про підвищення кваліфікації (6 год./0,2 кредити ЄКТС), доступ до перегляду відеозапису на каналі You Tube (впродовж місяця після проведення освітнього заходу).

Реєструйтесь на за посиланням:

 

https://docs.google.com/.../196z92-rEOkGNZMofVVzI.../edit

Write a comment

Comments: 0

СТАТИСТИКА:

5 БЕРЕЗНЯ 2024 РОКУ НАШОМУ САЙТУ ВИПОВНИЛОСЬ 11 РОКІВ

АДРЕСИ КОРИСНИХ WEB-САЙТІВ:

ОФІЦІЙНИЙ САЙТ МІСЬКОЇ РАДИ ШОСТКИ

УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ ШОСТКИНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 

СЛУЖБА У СПРАВАХ ДІТЕЙ ШОСТКИНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ