ОСВІТНІ STREAM-ПРОЕКТИ В РОБОТІ З ДІТЬМИ

Тема освітньої діяльності: «ПТАХАМ ВАЖКО ЗИМУВАТИ, БУДЕМО ДОПОМАГАТИ» (28.12.2020р)

Інтегроване заняття за альтернативною програмою «STREAM-освіта дошкільників» з домінантним напрямом Engineering (інжинірингв молодшій групі «Чомусики», вихователька Яна Шугаєва.

І педагоги і батьки з самого малечку привертають увагу дітей до сезонних змін у рослинному і тваринному світі. Виховати у дітей чутливість до оточуючого, допомагають не лише чисельні спостереження і бесіди.

 

Звичайно, що маленьким дітям спочатку важливо дати зрозуміти, що коли все вкривається снігом, найскладніше доводиться тваринам і птахам. Отже птахів варто підгодовувати. Хоч «Чомусики» - ще зовсім маленькі, але разом з батьками і вихователями цілком можуть проявити посильну турботу про пернатих.

Сьогодні, малята вкотре розглянули різні годівнички і спробували запам’ятати матеріали, з яких вони виготовляються (пластикові пляшки, деревина, картон, природній матеріал (шкірка апельсину) тощо.

Відсортували насіння від сторонніх предметів.

Самостійно дослідили, що буде, якщо на годівничку випаде сніг? Чи зможуть пташки відшукати зернята під снігом та що варто придумати, щоб зернята не засипало снігом?

Що буде, якщо зернята просто накрити? Чи зможуть пташки самостійно з цим впоратися?

Який дах потрібно виготовити на годівничку, щоб і пташкам було зручно, і зернята не засипались снігом?

Поміркували над тим, чим і як можна погодувати птахів, якщо немає годівнички?

Потренувалися, як краще підвисити сухий шматочок хліба чи сала, щоб пташкам було зручно споживати, а потім обов’язково спробують самостійно повторити аналогічні дії у природному довкіллі.

А головне - власноруч приготували екологічні «годівнички-смаколики», які, коли підсохнуть, розвісять на гілках дерев на ігровому майданчику.

 

Більше фото на нашій сторінці у Facebook

Write a comment

Comments: 0

СТАТИСТИКА:

5 БЕРЕЗНЯ 2024 РОКУ НАШОМУ САЙТУ ВИПОВНИЛОСЬ 11 РОКІВ

АДРЕСИ КОРИСНИХ WEB-САЙТІВ:

ОФІЦІЙНИЙ САЙТ МІСЬКОЇ РАДИ ШОСТКИ

УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ ШОСТКИНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 

СЛУЖБА У СПРАВАХ ДІТЕЙ ШОСТКИНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ