ЯК ЗАПОБІГТИ ЗАХОВОРЮВАННЮ НА COVID-19

Ситуація з розповсюдженням коронавірусної інфекції в нашій країні значно погіршилась. Проте дитячі садки продовжують працювати, але у режимі адаптивного карантину.

В нашому садочку працівники закладу чітко дотримуються всіх умов задля запобігання поширенню COVID-19. Дуже важливо, щоб батьки також усвідомлювали свою роль у цьому процесі.

Отже, пропонуємо перелік важливих кроків для батьків, які допоможуть захистити себе та своїх дітей від зараження респіраторними вірусами:

1. Тримайте дітей вдома, якщо вони захворіли. При найменших ознаках захворювання - головна біль, нежить, почервоніння горла, біль у животі чи суглобах, нудота і т.д., тобто - при НАЙМЕНШИХ ознаках захворювання - залишайте дитину вдома і задля її вдасної безпеки, і безпеки інших дітей та безпеки персоналу, що працює з дітьми!

 

Чому це важливо?

Дітям потрібний відпочинок і час, щоб одужати. Без достатнього відпочинку, вашій дитині може знадобитися більше часу, щоб відчути себе краще. Дорослим і дітям з ослабленою імунною системою, часто потрібно ще більше часу, щоб відновитися. Крім цього, тільки так можна не допустити зараження інших.

2. Нагадуйте дітям про необхідність завжди прикривати рот під час кашлю і чхання. Пересвідчіться, що ваші діти вміють і знають як правильно прикривати ніс і рот, коли вони кашляють або чхають.

3. Контролюйте, аби дитина правильно мила руки.

Переконайтеся, що ваші діти ретельно і часто миють руки з милом і водою.

Якщо мило і вода недоступні, дайте їм дезінфікуючий засіб для рук.

Поясніть чому треба так діяти і навчіть дітей мити руки, перш ніж торкатися очей, носа або рота.

 

4. Очищуйте дезінфікуючими засобами поверхні та предмети, до яких часто торкаєтесь і ви, і ваша дитина. Це іграшки, столи, дверні ручки, поручні, клавіатура комп’ютера, телефони і планшети.

Write a comment

Comments: 0

СТАТИСТИКА:

5 БЕРЕЗНЯ 2024 РОКУ НАШОМУ САЙТУ ВИПОВНИЛОСЬ 11 РОКІВ

АДРЕСИ КОРИСНИХ WEB-САЙТІВ:

ОФІЦІЙНИЙ САЙТ МІСЬКОЇ РАДИ ШОСТКИ

УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ ШОСТКИНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 

СЛУЖБА У СПРАВАХ ДІТЕЙ ШОСТКИНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ