STREAM - В ДОШКІЛЬНІЙ ОСВІТІ. ОСВІТНЯ ДІЯЛЬНІСТЬ ДІТЕЙ СЕРЕДНЬОГО ДОШКІЛЬНОГО ВІКУ ЗА ТЕМОЮ «НЕСПІШНО, КРОК ЗА КРОКОМ, МИНАЮТЬ ПОРИ РОКУ»

Science + Technology + Reading + Arts

 

21.02.2020р. - завершальним акордом Методичної панорами відкритого перегляду освітньої діяльності з дошкільниками за напрямами програми «STREAM-освіта, або Стежинки у Всесвіт» стала  діяльність виховательки Тетяни Гутянки  з дітьми середнього дошкільного віку за темою «Неспішно, крок за кроком, минають пори року». 

 

В десятий раз (десять тем, десять вихователів) педагоги «Дзвіночка» переконались в необмеженій творчості, винахідливості, глибокій компетентності вихователів садочку, які щиро і віддано люблять свою справу. Зміст освітньої діяльності за кожною темою, що була вибрана вихователями для перегляду, не лише  зберігав основний принцип STREAM–освіти – міжпредметну інтеграцію, а і мав WOW-ЕФЕКТ і для дітей, і для колег! 

Робота з малятами розпочалась з розглядання дивовижної репродукції картини Яцека Йерки «Пори року», де художник майстерно поєднав усі чотири роки. Малятам не лише безпомилково знайшли кожну пору року на картині, починаючи від зими, а і впевнено та зацікавлено шукали пори року, з якої до дітей потрапили деякі речі: ялинкова прикраса, гілочка з зеленими листочками, надувний круг для купання, жовтий кленовий листочок. Але малятам не просто так потрібно було згадати відповідну пору року, а й визначити найхарактерніші ознаки, виконати певні завдання і створити «Зимову (весняну, літню, осінню) картину кольорів».

За столиками з білою скатертиною, що символізували зиму, малята розглядали і порівнювали сніжинки, відзначали спільне-відмінне, на дотик і слух знайшли серед трьох мішечків той, звук якого нагадав дітям, як скрипить під ногами сніг.

За «весняними» столами, малята охоче перетворили зимовий пейзаж на весняний. А щоб побачити, як весною рослини, що пробудилися від зимового сну, активно п’ють воду, провели дослідження з листками пекінської капусти та води, зафарбованої харчовими барвниками.

Літній період року малята обговорили, виконуючи цікаву ігрову вправу «Що буває – не буває влітку» та через ігри з піском «Чарівні перетворення» на світлодіодному столі-пісочниці.

В осінню пору діти досліджувати дари осені на дотик та з великою зацікавленістю, як справжні дослідники, створили «Дощик в банці».

Розглядаючи свої власні картини кольорів різних пір року, діти зробили висновок, що кожна пора року особлива і приваблива, радує і дивує по-своєму, має свої яскраві кольори.

Більше фото на нашій сторінці у Facebook

 

 

СТАТИСТИКА:

5 БЕРЕЗНЯ 2024 РОКУ НАШОМУ САЙТУ ВИПОВНИЛОСЬ 11 РОКІВ

АДРЕСИ КОРИСНИХ WEB-САЙТІВ:

ОФІЦІЙНИЙ САЙТ МІСЬКОЇ РАДИ ШОСТКИ

УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ ШОСТКИНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 

СЛУЖБА У СПРАВАХ ДІТЕЙ ШОСТКИНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ