STREAM - В ДОШКІЛЬНІЙ ОСВІТІ. ОСВІТНЯ ДІЯЛЬНІСТЬ ДІТЕЙ МОЛОДШОГО ДОШКІЛЬНОГО ВІКУ ЗА ТЕМОЮ «МАЛЕНЬКІ ТАЄМНИЦІ ЗВИЧАЙНИХ КАМІНЦІВ»

Science + Technology + Reading + Engineering + Arts + Mathematics

13 лютого 2020 року, у «Дзвіночку» продовжився відкритий перегляд освітньої діяльності з дошкільниками за напрямами альтернативної програми «STREAM-освіта, або Стежинки у Всесвіт» в рамках Методичної панорами.

Малята з молодшої групи «Чомусики» разом зі своєю вихователькою Олесею Забутною зацікавлено досліджували камінці. Хто їх не бачив у своєму житті? А чи знаєте ви те, про що сьогодні дізнались малята?

Уважно і допитливо малята розглядали, маніпулювали, досліджували, грали з камінцями. Констатували, що камінців у природі зустрічається багато, з них будують будинки, паркани, вистеляють доріжки. Їх збирають малята на берегах моря, річок, щоб цікаво погратися.

 

         Камінчики є великі і маленькі, гладенькі (як щічка, поверхня столу, шкірка яблучка) і  шершаві або шорсткі (як шматочок кори з дерева, мочалочка для чистки посуду); камінчики є різної форми: кругленькі, гостренькі, з виступами і пласкі; малята порівняли (на що схожі?) і знайшли подібність між камінцями і горішками, мушлями,  жолудями, кісточками зі слив, абрикосів, персиків.

Дослідили: що камінчики вміють «говорити» (видавати звук): стукати тихо і голосно, торохтіти в мішечку, як квасоля і горох в пляшках; важкий, бо пір’їнка, шматочок серветки – легко здути подихом повітря з долоньки, а камінчик-ні; камінчик дуже міцний, бо його неможливо розірвати як серветку, розтягти як спіральку з дроту чи гумку для волосся, вдавити в камінчик кнопочку з мозаїки так, як у шматочок пластиліну, камінчик не можна розбити молоточком як мушлю або горішок; що, навіть, найменший камінчик тоне у воді, тоді як велика ЛЕГО-цеглинка плаває; а коли камінчик падає у воду, то він булькає (бульк!), а після води він мокрий і темний.

Дізналися, що крім природніх камінців, є гарненькі, різнокольорові, блискучі камінці (камінці  Марблс), створені людьми. З якими можна весело і цікаво гратися: рахувати, знаходити камінці названого кольору, викладати доріжки, змійки, або по шаблону – декорувати башточку для ляльки!

А на сам кінець, малята спробували самостійно  з камінчиків і баночок, декорованих малятами напередодні, виготовити брязкальця для маленьких братиків і сестричок. Брязкальця будуть в нагоді не лише братикам і сестричкам, а і самим малятам, адже так весело і захопливо можна швидко створити оркестр і відстукати ритм під музичний супровід  брязкальцями, виготовленим власноруч.

 

Більше фото на нашій сторінці у Facebook: тут і тут

Write a comment

Comments: 1
  • #1

    Tanya (Thursday, 18 November 2021 14:15)

    Доброго дня, підкажіть будь ласка чи можна переглянути конспект заняття? Або придбати його?

СТАТИСТИКА:

5 БЕРЕЗНЯ 2024 РОКУ НАШОМУ САЙТУ ВИПОВНИЛОСЬ 11 РОКІВ

АДРЕСИ КОРИСНИХ WEB-САЙТІВ:

ОФІЦІЙНИЙ САЙТ МІСЬКОЇ РАДИ ШОСТКИ

УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ ШОСТКИНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 

СЛУЖБА У СПРАВАХ ДІТЕЙ ШОСТКИНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ