STREAM - В ДОШКІЛЬНІЙ ОСВІТІ. ОСВІТНЯ ДІЯЛЬНІСТЬ ДІТЕЙ МОЛОДШОГО ДОШКІЛЬНОГО ВІКУ ЗА ТЕМОЮ «СТРІМКО З КАЗКИ КОЛОБОК ЗАВІТАВ ДО ДІТОЧОК»

Technology + Reading + Engineering

Чи знаєте ви про те, яке відношення має казковий персонаж Колобок  до STREAM-освіти? Ні? Тоді прочитайте і перегляньте світлини з відкритого перегляду освітньої діяльності з дошкільниками за напрямами альтернативної програми «STREAM-освіта, або Стежинки у Всесвіт» в рамках Методичної панорами  у молодшій групі «Сонечко», вихователь Катерина Єрьоменко (12 лютого 2020 р.).

 

Нас, дорослих, зміст заняття захопив з перших хвилин, коли малята стали згадувати за фотосвітлинами зі свого життя в садочку, звідки вони дізнавалися (черпали інформацію) про Колобка: роздивлялися і читали дитячі книги з однойменною казкою, переглядали мультфільм, грали в настільний театр, ліпили колобочків з тіста, аплікували. А потім, виконуючи різноманітні дослідження, діти складали пазли з ілюстрацією будиночку дідуся з бабусею, куди так мріяв повернутися Колобок, що завітав до малят в гості. А досліджень було чимало.

За характером музичних творів, діти впізнавали і називали всіх казкових персонажів, яких зустрів Колобок.

         Яскрава ілюстрація з казки наштовхнула малят на роздуми: коли відбулась подія: зимою чи влітку? Поміркувавши, діти зробили висновок, що якби Колобок втік від баби з дідом взимку, то, напевно, ведмедика він би не зустрів зовсім (спить в барлозі), а зайчик був би в білій шубці.

Найзахоплюючим було дослідження способу пересування Колобка: він не біг як дітки, не стрибав як зайчик, не йшов як старенький дідусь, а котився як…….. м’ячик, як кулька, як клубочок, як намистинка, навіть, як ялинкова шишка.  А  камінчик і цеглинка ЛЕГО не можуть котитися  як Колобок, бо мають різні виступи і куточки. Досліди і дійшли висновку, що  Колобок з гірки котився набагато швидше, чим по доріжці на рівнині.

А скільки відкриттів зробили малята, коли шукали об’єкти, речі і предмети, що схожі на Колобка: м’ячики, дерев’яні і повітряні кульки,  клубочки, мильні бульбашки, намистинки, снігові кульки у сніговиків, Смішарики. Зауважили, що Колобок і Смішарики – казкові персонажі, проте могли б подружитись. Припустили, що Колобок міг би подружитися і з їжачком та равликом, бо їжачок згортається клубочком, а равлик ховається в круглу мушлю; з білочкою, бо її шубка за кольором схожа на колір колобка.

Найприємнішим  для маленьких чомучок були ігри з колобками з різних матеріалів (з ниток, з паперу, з тканини, з фетру), що подарували малятам їхні батьки. Малята подумали: от якби Лисичка зустріла Колобка не з тіста, а таких, яких виготовили любі матусі, то, напевно, що хитра Лисичка з ними б весело бавилась.

 

Більше фото на нашій сторінці у Facebook

Write a comment

Comments: 0

СТАТИСТИКА:

5 БЕРЕЗНЯ 2024 РОКУ НАШОМУ САЙТУ ВИПОВНИЛОСЬ 11 РОКІВ

АДРЕСИ КОРИСНИХ WEB-САЙТІВ:

ОФІЦІЙНИЙ САЙТ МІСЬКОЇ РАДИ ШОСТКИ

УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ ШОСТКИНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 

СЛУЖБА У СПРАВАХ ДІТЕЙ ШОСТКИНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ