STREAM - В ДОШКІЛЬНІЙ ОСВІТІ. ОСВІТНЯ СИТУАЦІЯ ДЛЯ ДІТЕЙ МОЛОДШОГО ДОШКІЛЬНОГО ВІКУ «РУКАВИЧКИ ЗІГРІВАЮТЬ, ЗАХИЩАЮТЬ ТА МАЮТЬ ІНШІ СЕКРЕТИ»

Science+Technology+ Engineering

11 лютого 2020 року у «Дзвіночку» продовжився відкритий перегляд освітньої діяльності з дошкільниками за  напрямами альтернативної програми «STREAM-освіта, або Стежинки у Всесвіт» в рамках  Методичної панорами.

Малята з молодшої групи «Краплинки» разом зі своєю вихователькою Наталією Архіповою досліджували, такі знайомі всім з дитинства, рукавички. З непідробною зацікавленістю малята дізналися про те, ЩО? саме об’єднує живу овечку, шматочок вовни, вовняні нитки і вовняні рукавички.

Спробували з вовни самостійно скрутити ниточку, роздивитись під лупу різні рукавички і побачити переплетіння ниток у рукавичках з різного текстилю. Обстежили різні види рукавичок і впевнилися, що рукавички – не лише предмет одягу для рук, який виготовляють з вовни, хутра, шкіри, гуми та різної тканини, які зберігають теплими руки у холодну пору року, а ще –  це вид одягу, який захищає руки від гарячого (рукавички для кухні), від бруду та поранення (господарчі), спортивні рукавички захищають руки спортсменів від травм, медичні -  захищають від інфекційних збудників. Що є спеціальні рукавички, і зовсім не схожі між собою рукавички для будівельників і для байкерів. Через ігри зі справжнім снігом дізналися, що найтонші рукавички  з тканини промокають найшвидше, товстіші і цупкіші - промокають не так швидко, а шкіряні рукавички і рукавички із плащівки – не промокли зовсім!

Через ігрові дії з фетровими рукавичками діти познайомились з такими поняттями  як «візерунок з геометричних фігур», «симетрія», «пара», «ліва і права рукавичка».

         Не забули малята і про казкову рукавичку, яка стала теплим помешканням для багатьох звіряток, але виявилася для них – затісною. Тому для казкових персонажів малюки залюбки прикрасили  велику паперову рукавицю LEGO цеглинками.

Більше фото на нашій сторінці у Facebook

 

Write a comment

Comments: 0

СТАТИСТИКА:

5 БЕРЕЗНЯ 2024 РОКУ НАШОМУ САЙТУ ВИПОВНИЛОСЬ 11 РОКІВ

АДРЕСИ КОРИСНИХ WEB-САЙТІВ:

ОФІЦІЙНИЙ САЙТ МІСЬКОЇ РАДИ ШОСТКИ

УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ ШОСТКИНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 

СЛУЖБА У СПРАВАХ ДІТЕЙ ШОСТКИНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ