УРЯД ЗМІНИВ УМОВИ РОБОТИ ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ ПІД ЧАС КАРАНТИНУ

У разі виходу регіонів із “зеленого” карантинного рівня епідемічної безпеки, заклади освіти зможуть працювати, якщо вакцинованими будуть мінімум 80% персоналу.

Про це йдеться у постанові, яку ухвалив Уряд у середу, 28 липня, під час засідання.

Постановою КМУ від 28 липня 2021 р. № 787 внесено зміни до постанови КМУ від 9 грудня 2020 р. № 1236 "Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2", згідно з якими у разі встановлення «жовтого», «помаранчевого», «червоного» рівня епідемічної небезпеки забороняється відвідування закладів освіти здобувачами освіти та проведення в закладах освіти масових заходів (вистав, свят, концертів) за участю здобувачів освіти у разі відсутності у більш як 20 відсотків персоналу закладу освіти документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації.

Постанова від 28 липня 2021 року № 787 набрала чинності з 5 серпня 2021 року.

“Однією з важливих новацій стають правила роботи навчальних закладів в умовах карантину. У разі виходу регіону з “зеленої зони”, тобто потрапляння в “жовту”, “помаранчеву” чи “червону”, задля роботи навчального закладу потрібно мати мінімум 80% повністю вакцинованого персоналу”, – прокоментував міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

У МОЗ наголошують, що “тільки так освітяни знову зможуть повернутись до звичного життя і навчання” і додали, що вакцинація працівників закладів відбуватиметься “організовано, мобільними бригадами з імунізації”.

 

Варто звернути увагу на те, що дана постанова не вводить примусову вакцинацію для освітян. Проте, оскільки забороняється у разі встановлення «жовтого», «помаранчевого», «червоного» рівня епідемічної небезпеки відвідування закладів освіти здобувачами освіти та проведення в закладах освіти масових заходів (вистав, свят, концертів) за участю здобувачів освіти у разі відсутності у більш як 20 відсотків персоналу закладу освіти документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації, за наявності таких умов для працівників закладів освіти може запроваджуватися дистанційна робота, а в разі неможливості виконання обов’язків у дистанційному режимі (наприклад, у кухарів закладів освіти) – роботодавцем має бути введено простій (зупинення роботи, викликане відсутністю організаційних або технічних умов, необхідних для виконання роботи, невідворотною силою або іншими обставинами. (частина 1, ст. 113 КЗпП, Закон України від 17.03.2020 №530-ІХ).

Write a comment

Comments: 0

СТАТИСТИКА:

5 БЕРЕЗНЯ 2024 РОКУ НАШОМУ САЙТУ ВИПОВНИЛОСЬ 11 РОКІВ

АДРЕСИ КОРИСНИХ WEB-САЙТІВ:

ОФІЦІЙНИЙ САЙТ МІСЬКОЇ РАДИ ШОСТКИ

УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ ШОСТКИНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 

СЛУЖБА У СПРАВАХ ДІТЕЙ ШОСТКИНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ