STREAM – ОСВІТА: «ЗАЗИРНЕМО В КАЗОЧКУ І ДОПОМОЖЕМО КУРОЧЦІ РЯБІЙ»

28 листопада 2019 року, згідно Плану роботи на 2019/2020 навчальний рік, вихователем Людмилою Зеленською з підгрупою дітей третього року життя з групи «Дзвіночки» для педагогів закладу проведено відкрите сюжетне заняття за альтернативною програмою «STREAM - освіта дошкільників » за темою «Зазирнемо в казочку і допоможемо Курочці Рябій».

За допомогою розвивальних книжечок, самостійно виготовлених вихователькою з фетру для кожної дитини, малята занурилися у захоплюючий сюжет кумедних пригод Курочки Ряби. 

Від сторінки до сторінки, малята разом з вихователькою обговорювали сюжет та пригоди Курочки Ряби. Допомагали їй: визначали колір, розмір і кількість яєчок у гніздечку, знаходили спільну ознаку (однакова форма), складали «золоте яєчко» з частин, обстежували і порівнювали іграшкові дерев’яні яєчка зі справжніми та дійшли висновку: що вони дуже схожі, однакової форми, гладенькі, білуватого кольору, котяться, але іграшкове дерев’яне – не б’ється, а справжнє- можна легко розбити, шкарлупа у справжніх яєчок дуже крихка; роздивились білок та жовток вареного яйця, визначили колір, спробували на дотик, порівняли пружність вареного яйця з іграшковим дерев’яним. Знайшли спосіб як зберегти яєчко в казці – закрити відповідним кольором віконечка у будиночках, щоб не залізла мишка і не розбила яєчко у будинку Діда й Баби. Прикрасили подвір’я Діда й Баби: знайшли промінці для сонечка, хмарку розмістили біля сонечка вгорі, а травичку – внизу. Відшукали доріжку для Курочки Ряби, що вела до будинку Діда й Баби та відсортували насіння кукурудзи і гарбуза: для Курочки – залишили насіння кукурудзи, а Діду й Бабі віддали гарбузове насіння.

                         Більше фото на нашій сторінці у Facebook

 

 

Write a comment

Comments: 0

СТАТИСТИКА:

5 БЕРЕЗНЯ 2024 РОКУ НАШОМУ САЙТУ ВИПОВНИЛОСЬ 11 РОКІВ

АДРЕСИ КОРИСНИХ WEB-САЙТІВ:

ОФІЦІЙНИЙ САЙТ МІСЬКОЇ РАДИ ШОСТКИ

УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ ШОСТКИНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 

СЛУЖБА У СПРАВАХ ДІТЕЙ ШОСТКИНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ